vineri, 12 martie 2010

Loisir-ul mamei casnice


Cele care stiu, sa se regaseasca, iar cele care nu, sa se uimeasca.

Cum se "recreeaza" la creieri o mama casnica, cu ce variaza orele petrecute cu schimbatul, hranitul, culcatul, trezitul, distratul, spalatul copilului. Ce refugii isi gaseste ca sa-si diverisifice existenta , ca sa nu lesine de monotonie.

Hmm... Pai, pentru ca de obicei activitatile enumerate mai sus ii ocupa trei sferturi dintr-o minunata zi, casnicei nu-i ramane decat sa faca supa, sa puna haine la spalat si-n acelasi timp, labirintul din creier sa-i zburde pe campii. De exemplu, dimineata, cand pune laptele-n biberon si-si arunca un ochi inchis pe fereastra din bucatarie, se-ntreaba oare ce face azi la serviciu vecina care tocmai isi scoate masina; sau de ce menajera celorlalti, care se-apleaca sa mature antena digi, are parul atat de lung? ; oare n-o sa cada-ntr-o zi, daca tot insista sa se vada scrisul?

Alteori, de cele mai multe ori, ca o batranica-n baston, rememoreaza amintiri din copilarie si mai ales din trecutul apropiat: "Nu-mi vine sa cred ce faceam acum un an. Lucram toata ziua, mancam ce-apucam, fumam mult, dormeam putin si eram numai pe drumuri. Acum lucrez toata ziua, mananc din ora-n ora, nu mai fumez, ma preocupa perdelele din bucatarie si ies din casa doar la cumparaturi."...

Suuuuuuuuupeeer!

Si cand, printr-o minune, cel mic e obosit si doarme mult, si, printr-un miracol, n-are altceva de facut, mama casnica nu stie ce s-aleaga mai intai din activitatile de petrecere a timpului liber: sa se uite la emisiuni de care i-e rusine sa recunoasca in fata cuiva ca le stie si croll-ul, sa cauta retete pe internet, pentru ca mama nu mai e sa-i gateasca ci, culmea, altcineva i-a luat locul si ea ea a devenit mama..., aaa..., daca are curte, sa-si puna cateva randuri de verdeata, ca sa aiba proaspata, sau, pur si simplu, sa se uite fix in mobila, la poza cu ea si barbatul ei, retusati si bronzati intr-o vacanta exotica.

Asa ca, dragele mele prezente foste viitoare prietene, cele care ma invidiati pentru ca la to do list, am bifat punctul "facut copil", cititi si bucurati-va ! De la mine pentru voi, fara numar, fara numar, fara numaaaar!

Oricum, v-astept in tabara mea si oricum, am cel mai frumos si mai destept copil

Semnat: Cioara care-si lauda puiul

Aa! Am uitat! Si stiti ce mai face o mama casnica? Isi face blog! hihi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu